Lasa-ti un mesaj,va rog!

duminică, 22 ianuarie 2012

Sculpturi in sticla

Nascut in Virginia, crescut in Hawaii, în prezent locuieste în Florida, Robert Mickelsen este o figura proeminenta in arta "sticlariei"  .
 


  Creatiile lui sunt considerate ca revoluţionare , aducand o nota de sensibilizare a acestei forme de arta.  Munca lui face parte din colecţii prestigioase, expuse la Institutul Smithsonian,la Muzeul de Sticla Corning şi la Muzeul de sticlă american. El a primit numeroase premii de recunoaştere pentru munca sa.A si predat la şcoli de mare succes în întreaga ţară, cum ar fi Scoala de sticla Pilchuck.
 Munca lui Robert este puternic concentrat pe forma, suprafata, culoarea si textura. El creează sculpturi de sticla frumos detaliate, care aduce un omagiu formelor tradiţionale. Unele dintre lucrările sale includ motive literale care se găsesc în natură, cum ar fi formele umane, a animalelor şi a plantelor. Aceste motive figurative sunt juxtapuse, cu forme abstracte care duc la crearea de sculpturi fanteziste şi misterioase. Robert spune despre piesele sale ca sunt naratiuni. Culorile pe care le alege sunt luminoase şi îndrăzneţe, textura pieselor sale invitand privitorul la atingere.