Lasa-ti un mesaj,va rog!

duminică, 22 ianuarie 2012

Sculpturi in sticla

Nascut in Virginia, crescut in Hawaii, în prezent locuieste în Florida, Robert Mickelsen este o figura proeminenta in arta "sticlariei"  .
 


  Creatiile lui sunt considerate ca revoluÅ£ionare , aducand o nota de sensibilizare a acestei forme de arta.  Munca lui face parte din colecÅ£ii prestigioase, expuse la Institutul Smithsonian,la Muzeul de Sticla Corning ÅŸi la Muzeul de sticlă american. El a primit numeroase premii de recunoaÅŸtere pentru munca sa.A si predat la ÅŸcoli de mare succes în întreaga Å£ară, cum ar fi Scoala de sticla Pilchuck.
 Munca lui Robert este puternic concentrat pe forma, suprafata, culoarea si textura. El creează sculpturi de sticla frumos detaliate, care aduce un omagiu formelor tradiÅ£ionale. Unele dintre lucrările sale includ motive literale care se găsesc în natură, cum ar fi formele umane, a animalelor ÅŸi a plantelor. Aceste motive figurative sunt juxtapuse, cu forme abstracte care duc la crearea de sculpturi fanteziste ÅŸi misterioase. Robert spune despre piesele sale ca sunt naratiuni. Culorile pe care le alege sunt luminoase ÅŸi îndrăzneÅ£e, textura pieselor sale invitand privitorul la atingere. 
 

 



















































 (Scuze pentru calitatea fotografiilor.Pozele le-am luat de pe Google si apoi le-am marit.)

Un comentariu: