Lasa-ti un mesaj,va rog!

marți, 25 octombrie 2011

Bine de stiut-Orarul oraganelor

Organismul isi trimite intreaga energie catre anumite parti ale sale, la un moment dat. S-a demonstrat stiintific ca cine nu respecta si tulbură repetat ritmul interior se imbolnaveste mai des si mai reprede.
Astazi este sambata, m-am trezit la ora 8, mi-am facut toaleta, am baut cafeaua, acum butonez si pe urma la munca. Ia sa vedem ce spun chinezii…. O fi bine, o fi rau…..?
Ora 6 Este momentul trezirii organismului. Chiar daca inca motaim, corpul nostru a intrat in priza, s-a apucat de productia de hormoni. Zaharul din sange, aminoacizii si hormonii actioneaza la capacitate maxima. La aceasta ora trebuie evitate alcoolul si nicotina.
Ora 7 Inima intra in viteza a cincea. Incepe productia de hormoni sexuali. Cine preferă sportul facut dimineata face o greseala pentru ca inima este suprasolicitata, iar rezultatul este acelasi. La aceasta ora trebuie servit micul dejun, dar inainte este indicat sa beti un pahar cu apa, pentru a ajuta digestia.
Ora 8 Organismul tanjeste dupa “combustibil”. Din nefericire este si ora la care au loc cele mai multe infarcturi si accidente vasculare cerebrale. Este ora ideala daca vreti sa va faceti o analiza a sangelui. Daca o amanati pentru alta ora, compozitia sangelui va fi schimbata din cauza stresului.
Ora 9 Organismul recepteaza cel mai slab senzatia de durere, este imun fata de frica. Chimioterapia si injectiile trebuie facute acum, caci nu vor fi complicatii, iar datorita tolerantei sporite a organismului, sansele de vindecare cresc.
Ora 10 Este ora invatatului, creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii si de a rezolva probleme este maxima. Temperatura corpului atinge punctul superior. Acum este momentul ideal pentru a pleca la drum cu masina deoarece atentia si reflexele sunt sporite.
Ora 11 Corpul nostru isi arde grasimile. Gurmanzii pot consuma orice dupa pofta inimii. Cu putin inaintea pranzului inima si circulatia sanguina se afla in momentul lor de varf. Evitati sa mergeti la un consult cardiologic pentru că medicul cardiolog va poate pune un diagnostic gresit.
Ora 12 S-a dus deja jumatate din zi. Un pui de somn n-ar strica. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierul nu este deloc in forma. Din cauza lipsei de oxigen trebuie sa stati in fata unei ferestre deschise. Stomacul este singurul organ cu adevarat activ. Acesta se pregateste pentru a primi mancarea si a produce sucul gastric.
Ora 13 Scade atenţia, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de pranz urmata de o mica relaxare. Dupa masa de pranz bila incepe sa actioneze, digerand si absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme trebuie sa ia medicamentele specifice pentru a o activa.
Ora 14 Forta vitala este foarte scazută. Organismul trebuie să se odihneasca.
Ora 15 Creierul se pune din nou in miscare. Ne putem continua in forta activitatea. Atentia si puterea de concentrare sunt in forma maxima. Daca aveti de lucru pentru acasa acum este momentul.
Ora 16 Trezirea creierului este urmata de revitalizarea corpului, dispus sa intre în functiune. Este ora ideala pentru un program de exercitii fizice. Plamanii si caile respiratorii sunt larg deschise. Faceti o plimbare in aer liber. La aceasta ora actioneaza cel mai bine medicamentele de stomac.
Ora 17 Mainile simt nevoia sa intre in functiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobisnuita, pictorii fac minuni, scamatorii se simt in forma. Sportivii stiu deja, cine se antreneaza sau concureaza obtine acum cele mai bune rezultate. La acesta ora se inregistreaza cele mai multe recorduri sportive.
Ora 18 Este ora activitatilor culturale. Simturile sunt foarte ascutite in acest moment al zilei. Papilele gustative si simturile olfactive recepteaza nuantele cele mai fine. Este momentul de maxima activitate în ceea ce priveste cresterea unghiilor si a parului. Corpul este insa putin obosit. Nervii reactioneaza la durere sau furie.
Ora 19 Organismul este cel mai dispus sa accepte medicamentele, iar pielea tanjeate dupa ingrijire, porii pielii se deschid si asimileaza produsele cosmetice. Dar atentie, scade tensiunea.
Ora 20 Cresc capacitatile vizuale. Este momentul sa alegeti materialele si modelele vestimentare. Ultima masa a zilei nu trebuie luata mai tarziu de ora 20, caci corpul reactionează deja intr-un ritm redus. Ficatul inregistreaza o activitate intensa, astfel bauturile alcoolice fiind mai bine tolerate la acestă ora.
Ora 21 Scade temperatura corpului si metabolismul. Nu se mai asimilează nici un aliment. Mancarea ramane nedigerata sau digerata pe jumatate. Doar stomacul si ficatul mai lucreaza.
Ora 22 Ficatul “trage pe dreapta”. Stop fumatului, caci in pauza ce survine in functionarea ficatului, organismul absoarbe toata nicotina nefiltrata.
Ora 23 Incepem sa visam cu ochii deschisi. De la aceasta ora corpul se linisteste. Nervul parasimpatic responsabil cu acest lucru reduce schimbul de substante, tensiunea, temperatura, activitatea cardiaca la minim. Productia de cortisol, hormonul stresului, este oprita. Daca vrem sa fim frumoase trebuie sa ne culcam la aceasta ora pentru ca acum incepe procesul de regenerare a celulelor pielii.
Ora 24 Dupa perioada maxima din activitatea sa, organismul se autoreglează la minim pe scala sa de functionare si se programează “pentru maine”. Este obligatoriu ca acesta ora sa ne gaseasca intr-un somn profund. Noaptea, intre orele 2 si 4, toate simturile sunt in stare de inhibitie. Este momentul catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor si a accidentelor de munca. Intre ora 3 si 5 scade tensiunea arteriala. Dimineata retinem mai usor informatiile, dar pentru a le pastra in memorie pe termen lung trebuie repetate dupa-amiaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu