Lasa-ti un mesaj,va rog!

duminică, 20 noiembrie 2011

Ceaiul, cea mai sanatoasa bautura de pe Pamant

Beneficiile consumului de ceai:
Sanatatea inimii
Gandirea
Igiena orala
Scaderea in greutate
Sistem imunitar rezistent
Legenda ceaiului
Primul ceai a fost pregatit in China in 2737 i. Hr., cand o frunza ratacita a cazut direct in ceasca din care Imparatul Shen Nung, bea apa fierbinte. Despre Imparatul Shen Nung, se spune ca ar fi avut cap si coarne de taur…si stomacul transparent.
“Nasterea ceaiului”
China - ceaiul se gasea comprimat, avand forma unei caramizi. Pentru a pregati ceaiul, “caramida” era rupta in bucati sau rasa, iar ceaiul putea fi aromatizat cu orice, de la curmale la ceapa sau menta.
Alte evenimente din istoria ceaiului
Ceaiul indian nu a starnit interesul nimanui in Statele Unite, si asta pentru ca in ziua respectiva era foarte cald afara. S-a hotarat, sa se toarne ceai peste gheata si sa-l vanda ca bautura rece. ( si asa a aparut ceaiul cu gheata ). Pliculetele de ceai au aparut in 1908, cand un negustor din New York, Thomas Sullivan a vandut mostre de ceaiuri in saculeti din matase.
Imi place sa savurez o cana de ceai, pentru efectele sale care ma pot linisti, agita, energiza si chiar proteja impotriva bolilor.Mereu cand imi prepar o bautura calda (in special ceaiuri), imi incalzesc trupul si sufletul.
[TIPURI DE CEAI]
Cat timp infuzam fiecare tip de ceai?

Ceaiul negru – 15 tipuri

Earl Grey
English Breakfast
Orange Pekoe

Ceaiul negru este cel mai cunoscut tip de ceai in America de Nord si Europa. Popularele Earl Grey, English Breakfast, Orange Pekoe sunt toate ceaiuri negre. Ceaiul negru este cel mai procesat tip de ceai.
Numele de Ceai Negru se refera la culoarea frunzelor deoarece infuzia este, in general, rosiatica-portocalie. Ceaiul negru contine cea mai mare cantitate de cofeina per cana.


Ceaiul verde – 5 tipuri

Jasmine Green
Sencha

Ceaiul verde este cunoscut prin frunzele si infuzia de culoare verde. Ceaiurile verzi trebuie infuzate cu multa grija deoarece, daca sunt lasate la infuzat prea mult sau la o temperatura prea inalta, devin amare. Ceaiul verde nu trebuie niciodata infuzat in apa fiarta. Rezultate mult mai bune se obtin cu apa la temperatura apropiata de temperatura de fierbere sau chiar mai rece.
Ceaiul in stil japonez Sencha. Pentru multi, pasiunea pentru ceaiul verde s-a nascut intr-un restaurant de sushi unde Sencha este de obicei servit la sfarsitul unei mese rafinate, incalzind sufletul.

Ceaiul de plante – 17 tipuri

Ginger Lemongrass
Cherry Cosmo
Kiwi Lime Ginger

Corect ar fi sa se numeasca tizane, dar denumirea populara este “ceai de plante”. Ceaiurile de plante includ ierburi, flori, fructe de padure, condimente, radacini, fructe sau alte surse florale.
Contin arome delicioase, de la menta pana la ingrediente exotice precum cacao, anason, lemongrass, sau fructe suculente precum zmeura, portocala, marul si rodia. Sunt lipsite de cofeina, putand fi consumate la orice ora din zi.

Oolong – 2 tipuri

Silk Oolong
Ceaiurile Oolong sunt inrudite cu cele negre. Se situeaza undeva intre ceaiurile negre si verzi. Gustul este mai apropiat de ceaiul verde, dar mai bogat, vindecator.
Un astfel de ceai este Silk Oolong.


Ceaiuri albe – 5 tipuri

White Ambrosia
White Ginger Pear

Cel mai putin procesat tip de ceai, mai rar si mai scump decat celelalte tipuri. Are un gustul delicat. Ceaiul alb poate fi lasat la infuzat o perioada mai lunga si se poate folosi si apa fiarta fara a exista riscul de a obtine un ceai amar. Ceaiurile albe sunt cele mai cautate si pretuite de catre cunoscatorii ceaiului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu