Lasa-ti un mesaj,va rog!

duminică, 19 iunie 2011

Metoda de inmultire chinezeasca-Cat de usor inmultesc chinezii (video)



Am crezut ca in scoala elementara am invatat tot ceea ce era de cunoscut despre operatiunile matematice de baza: adunarea, scaderea, inmultirea si impartirea. Am crezut ca stiu toate metodele de inmultire, dar se pare ca exista inca lucruri legate de matematica care ma surprind, iar suprinderea vine din partea micilor chinezi inventivi. Astfel, astazi am aflat ca exista o metoda de a calcula rezultatul inmultirii a doua numere intregi, o metoda de inmultire chinezeasca foarte interesanta.
Toata lumea stie inmultirea clasica. Iata exemplul de inmultire a elevului perfect:

Iata insa o metoda de inmultire inventiva dupa parerea mea, numita inmultirea chinezeasca. Aceasta consta in redarea numerelor care trebuie inmultite in linii paralele care se intersecteaza. Nu este nimic misterios in acest calcul de inmultire chinezeasca, trebuie doar sa ai o mana sigura, sa tragic niste linii frumoase, ca apoi sa poti numara usor punctele de intersectie.
Iata in video cat de usor inmultesc chinezii:




Ce parere ai, ti-a placut metoda de inmultire chinezeasca?

4 comentarii:

  1. Bună Ramona !
    Deşi pare complicată este totuşi destul de simplă de folosit. Sunt uimitori chinezii cu felul lor de a se descurca şi cum rezolvă orice problemă în stilul lor propriu.
    Am fost într-un tâtg cu specific românesc unde culmea multe din lucruri deşi erau în stil tradiţionale erau made în China . Sunt de admirat !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt foarte inventivi chinezii si foarte harnici. Au construit un hotel de peste 20 de etaje in cateva saptamani. Am citit undeva mai demult.

    RăspundețiȘtergere
  3. Super!Sa vina cati mai multi chinezi si in Romania!La cata munca e nevoie ...noi nu rezistam!

    RăspundețiȘtergere